Σαλάτα με φακές κινόα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ      10 ΛΕΠΤΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ      45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 250 γρ. φακές Ωμέγα
  • 80 γρ. κινόα, λευκή
  • 80 γρ. κινόα, κόκκινη
  • 180 ml νερό
  • 1000 ml ζωμό λαχανικών Knorr
  • 2 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο Τυράς
  • Vinegrete εσπεριδοειδών Hellman’s

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
  2. Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Προσθέτω την βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.

Ακολουθείστε μας στα social!

Facebook Facebook