Η Εταιρεία

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

Ο Μανόλης Πανακάκης γεννήθηκε στον Σκινιά Μονοφατσίου. Από πολύ μικρός ξεχώρισε στον αθλητισμό και αυτό τον οδήγησε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε αρκετές μεγάλες ομάδες της Κρήτης όπως τον Ηρόδοτο, τον Άγιο Νικόλαο και τα Χανιά με αποκωρύφωμα βέβαια τον Ο.Φ.Η. όπου και διακρίθηκε παίζοντας ακόμα και στην Α' Εθνική κατηγορία από το 1975 έως το 1979. 

Το ποδόσφαιρο τον βοήθησε να εκπληρώσει την άλλη μεγάλη αγάπη του, τα ταξίδια. Βρέθηκε στις περισσότερες πόλης της Ελλάδας αλλά και αρκετές του εξωτερικού και φιλοξενήθηκε σε διαφορετικής δυναμικότητας και ύφους ξενοδοχεία. Λάτρης του καλού και υγιεινού φαγητού συνέλεγε πληροφορίες, ''ξετρύπωνε'' παραδοσιακά, τοπικά αλλά και ''ξένα'' εστιατόρια και ταβέρνες, δοκίμαζε γεύσεις και αναζητούσε να γνωρίσει τους δημιουργούς αυτών των χώρων αλλά και των γεύσεων που τον εντυπωσίαζαν. 

Στην περιπλάνησή του αυτή γνώρισε σπουδαίους ανθρώπους από κάθε συνδεόμενο με το φαγητό και τη φιλοξενία κλάδο (ξενοδόχους, επιχειρηματίες, διευθυντές, σεφ, μάγειρες, μετρ, σερβιτόρους) που τον έκαναν να αγαπήσει τον κόσμο της εστίασης και της φιλοξενίας. Άρχισε λοιπόν να γεννιέται και να ωριμάζει μέσα του η ιδέα να ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά όταν θα τελείωνε την ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Τη διετία 1975-1977  παράλληλα με την ποδοσφαιρική του ενασχόληση, εργάστηκε επίσης σαν οδηγός-διανομέας και αρκετά γρήγορα έπειτα, σαν πωλητής σε εταιρία εμπορίας τροφίμων, καθώς το ποδόσφαιρο ήταν ακόμη ερασιτεχνικό. Το 1977 μία τυχαία αλλά σημαδιακή γνωριμία τον οδήγησε στην ανάληψη της πρώτης του αντιπροσωπείας, μιας εταιρίας ελληνικού και γαλλικού καφέ αλλά και την αγορά του πρώτου επαγγελματικού αυτοκινήτου. Τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία που (με μεγάλη χαρά) συνεχίζεται ως το σήμερα...

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. είναι εξέλιξη της ατομικής εταιρίας ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που ιδρύθηκε το 1977. Δραστηριοποιείται αδιάκοπα από τότε στις HO.RE.CA αγορές σε όλη την Ανατολική Κρήτη και στο Ρέθυμνο με έδρα το Ηράκλειο. 

Ξεκίνησε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος εταιριών τροφίμων και ποτών, επέκτεινε τις εμπορικές της δραστηριότητες μετά την πρώτη δεκαετία της ζωής της με καινούριες συμφωνίες και τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει προχωρήσει και στις εισαγωγές προϊόντων από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. 

Συμπληρώνοντας πλέον σαράντα πέντε χρόνια ζωής έχει αναπτύξει αποκλειστική συνεργασία με αρκετές τοπικές, ελληνικές αλλά και πολυεθνικές εταιρίες και εργοστάσια. Έχει δημιουργήσει έτσι ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών προϊοντικών και συμβουλευτικών λύσεων.

Με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον συνεχίζει αδιάκοπα να επενδύει σε νέες αξιόλογες συνεργασίες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε συνεχή εκπαίδευση των στελεχών της, σε πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά και τα τελευταία χρόνια σε όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλοντικό αποτύπωμα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες που διαμορφώνονται παγκόσμια στην προστασία του περιβάλλοντος  αλλά και με την συνεργασία των συνεργατών μας-πελατών και προμηθευτών-έχει αναπροσαρμόσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της. 

Η μεγαλύτερη επένδυση, στην οποία προχώρησε το 2016 είναι η μελέτη και η κατασκευή νέων ψυκτικών θαλάμων (συντήρησης και κατάψυξης)χαμηλής όχλησης και μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης. Σε ετήσια βάση λοιπόν εξασφαλίζει μείωση περίπου 20% της απαιτούμενης ενέργειας το χρόνο.

Από το 2017 έως και το 2019 επίσης ανανέωσε τον μηχανοκίνητο στόλο της με κινητήρες Euro 5 και Euro 6b  όλων των οχημάτων της, επαγγελματικών και ιδιωτικών. Επίσης όλα τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα είναι πλέον χειροκίνητα και ηλεκτρικά χαμηλής έντασης και κατανάλωσης. Ακόμα με την ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των κοινωνικών δικτύων μείωσε την κατανάλωση χαρτιού περίπου 30%. 

Μεγάλη εξοικονόμηση έχει εξασφαλίσει επίσης με τα οικολογικά συστήματα, χαρτικά και προίόντα καθαρισμού, απεντόμωσης και απολύμανσης που χρησιμοποιεί.  Μόνο για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 ''γλύτωσε'' 150 δέντρα, ανακύκλωσε 360,436 κουτιά ενός λίτρου (τετραπακ) και επέφυγε περίπου 9,5 τόνους (9,426 κιλά) ρύπους διοξειδίου του άνθρακα. 

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά αφού συμμετέχει και συμπράτει εδώ και μία δεκαετία με το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Αειφορία της Unilever. Επίσης συμμετέχει πιλοτικά στο καινοτόμο παγκοσμίως και προτοεφαρμοζόμενο στην Ευρώπη πρόγραμμα κομποστοποίησης στην μαζική εστίαση υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της WWF. 

Πιστοποιήσεις

Με σεβασμό και προτεραιότητα στις ανάγκες και απαιτήσεις των συνεργατών-πελατών της, με πιστοποίηση κατά το Διεθνές Πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης και Ασφάλισης Τροφίμων  ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 με αρ. ΣΔΑΤ 4243/13 συνεχίζει να προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίας της και να εξασφαλίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες-πελάτες.

certificate.png

Ακολουθείστε μας στα social!

Facebook Facebook