Τι είναι το βουβαλίσιο κρέας και πια τα οφέλη του

Το ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα.

Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

Πως το μαγειρεύουμε;

Το βουβαλίσιο κρέας μαγειρεύεται όπως και το μοσχαρίσιο, ωστόσο επειδή τα βουβάλια είναι στην ουσία ζώα ελευθέρας βοσκής θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Τα κομμάτια του κρέατος που προορίζονται για ψήσιμο όπως σουβλάκι και μπριζόλα είναι απαραίτητο να μην παραψηθούν όπως άλλωστε και τα αντίστοιχα κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι ιδανικά για μαγείρεμα σε γάστρα όπως και το κυνήγι. Το βουβαλίσιο κρέας θα ξεχωρίσει για την μοναδική του γεύση και το ξεχωριστό σκούρο χρώμα του.

Ακολουθείστε μας στα social!

Facebook Facebook