Περιβάλλον

Η ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες που διαμορφώνονται παγκόσμια στην προστασία του περιβάλλοντος  αλλά και με την συνεργασία των συνεργατών μας-πελατών και προμηθευτών-έχει αναπροσαρμόσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η μεγαλύτερη επένδυση, στην οποία προχώρησε το 2016 είναι η μελέτη και η κατασκευή νέων ψυκτικών θαλάμων (συντήρησης και κατάψυξης)χαμηλής όχλησης και μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης. Σε ετήσια βάση λοιπόν εξασφαλίζει μείωση περίπου 20% της απαιτούμενης ενέργειας το χρόνο.

Από το 2017 έως και το 2019 επίσης ανανέωσε τον μηχανοκίνητο στόλο της με κινητήρες Euro 5 και Euro 6b  όλων των οχημάτων της, επαγγελματικών και ιδιωτικών. Επίσης όλα τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα είναι πλέον χειροκίνητα και ηλεκτρικά χαμηλής έντασης και κατανάλωσης. Ακόμα με την ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των κοινωνικών δικτύων μείωσε την κατανάλωση χαρτιού περίπου 30%. 

Μεγάλη εξοικονόμηση έχει εξασφαλίσει επίσης με τα οικολογικά συστήματα, χαρτικά και προίόντα καθαρισμού, απεντόμωσης και απολύμανσης που χρησιμοποιεί.  Μόνο για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 ''γλύτωσε'' 150 δέντρα, ανακύκλωσε 360,436 κουτιά ενός λίτρου (τετραπακ) και επέφυγε περίπου 9,5 τόνους (9,426 κιλά) ρύπους διοξειδίου του άνθρακα. 

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά αφού συμμετέχει και συμπράτει εδώ και μία δεκαετία με το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Αειφορία της Unilever. Επίσης συμμετέχει πιλοτικά στο καινοτόμο παγκοσμίως και προτοεφαρμοζόμενο στην Ευρώπη πρόγραμμα κομποστοποίησης στην μαζική εστίαση υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της WWF.

Ακολουθείστε μας στα social!

Facebook Facebook